BA BYGG OCH ANLÄGGNING

inriktning husbyggnad

GYMNASIAL LÄRLINGSUTBILDNING

I ett unikt samarbete med några av Sveriges största byggföretag, JM och NCC, bedriver Rönninge Gymnasium en mycket populär byggutbildning. Redan i början av åk 1 kommer du ut på praktik, på någon av företagens arbetsplatser i Stockholmsområdet. Det innebär att halva din utbildning är praktisk och arbetsplatsförlagd, APL, då du följer arbetsplatsens tider. Den teoretiska delen läser du på Rönninge Gymnasium. För att nå din praktikplats får du ett SL – plus kort. Under din APL kommer du att möta utbildade handledare som kommer att följa och stötta dig. Under din utbildning finns goda möjligheter till feriearbete hos ”Ditt” företag och efter godkänd gymnasieutbildning kan du söka anställning hos någon av våra samarbetsföretag.

Gymnasial lärlingsutbildning
Gymnasial lärlingsutbildning innebär att 50% av utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande (APL) på ett av de byggföretag som vi samarbetar med. 

Observera att sista dag att påbörja utbildningen på Bygg- och anläggningsprogrammet är Onsdag den 26 augusti 2020, Måndag den 31 augusti går eleverna ut på en två veckor lång säkerhets- och introduktionspraktik. Arbetskläder och verktyg ska beställas till eleven och det görs senast den 26 augusti. Arbetskläder och verktyg är en förutsättning för att eleven ska kunna gå ut på säkerhets- och introduktionspraktiken som i sin tur är ett krav för att eleven ska kunna gå ut på APL (Arbetplatsförlagt lärande) den 14 september. 

 
Följ gärna Bygg- och anläggningsprogrammet på RG på instagram: husbyggarskolanronninge 

Samarbetspartners:

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN 600p
Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1, 100p
Engelska 5, 100p
Matematik 1a, 100p
Naturkunskap 1a1, 50p
Religionskunskap 1, 50p
Samhällskunskap 1a1, 50p
Historia 1a1, 50p
Idrott och hälsa 1, 100p

PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN 400p
Bygg och anläggning 1, 200p
Bygg och anläggning 2, 200p

INRIKTNINGSÄMNEN 700p
Husbyggnadsprocessen, 200p
Husbyggnad 1-2, 300p
Husbyggnad 3 – ombyggnad, 200p

PROGRAMFÖRDJUPNINGAR 500p
Betong 1 – lågform och platta på mark, 100p
Betong 2 – väggar och pelare, 100p
Betong 3 – bärlag, 100p
Trä 1 – stommar, 100p
Trä 2 – beklädnad, 100p

GYMNASIEARBETE 100 p

INDIVIDUELLT VAL 200p
För att få grundläggande högskolebehörighet behöver du välja till kurser i svenska och engelska som individuellt val (svenska 2 och 3 och engelska 6). Exklusivt för byggelever finns möjlighet att läsa Trä 3 och Betong 4

 

Med reservation för vissa ändringar

RG-podden med Anders Karlsson

I skolans podcast berättar Anders Karlsson om sig själv och bygg- och anläggningsprogramet, matnyttig information om vad ”husbyggarskolan” går ut på. 

(Längd: 10:30 min)

Programledare: Urban Eriksson.

Följ oss på instagram

ANSÖK TILL RÖNNINGE GYMNASIUM

  • Klicka på ANSÖK HÄR som tar dig till gymnasieansökan.
  • Klicka på LOGGA IN Logga in med ditt användarnamn (personnummer ååmmdd-xxxx) och ditt lösenord som du har fått hemskickat.)
  • Klicka på MIN ANSÖKAN och följ instruktionerna på sidan.

Lycka till!

Rönninge gymnasium
Sandbäcksvägen 10
144 62 Rönninge

gymnasiet@salem.se