FÖRSÄLJNINGS- OCH SERVICEPROGRAMMET

YRKESPROGRAM

Den här utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med handel och försäljning. Du lär dig om kundservice, försäljning, marknadsföring och affärsutveckling. Du får kunskaper som ska hjälpa dig i ett framtida arbetsliv som anställd inom handel eller serviceyrken. Skaffa dig erfarenhet och mod till att på sikt starta ett eget företag eller att studera vidare inom högre utbildningar. 

Delar av utbildningen äger rum på en eller flera arbetsplatser i minst 15 veckor (APL). Du kan söka jobb direkt efter utbildningen eller välja att fortsätta studera inom yrkeshögskolan eller högskola då denna utbildning ger dig behörighet att studera vidare på universitet och högskola

Möjligheter efter gymnasiet

Du blir väl förberedd inför ett framtida yrkesliv inom försäljning och serviceyrken. Du får också en grundläggande behörighet till framtida högskolestudier. 

 

Exempel på yrken som tidigare FS-elever arbetar med idag

Programmet har bara funnits sedan 2022 och således har vi ännu inga elever som har avslutat sina studier hos oss ännu. Men vi ser fram emot att se hur framtiden blir för vår första elever i FS.

 

Poängplan FS24 Läs mer om Försäljning- och serviceprogrammet på Skolverket/Utbildningsguiden

Vill du söka till Rönninge gymnasium? Då ska du göra en intresseanmälan här! 

Rönninge gymnasium
Sandbäcksvägen 10
144 62 Rönninge

gymnasiet@salem.se