NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

inriktningar naturvetenskap och naturvetenskap och samhälle

På naturvetenskapsprogrammet ligger tyngdpunkten på matematik, biologi, fysik och kemi. Undervisningen är såväl teoretisk som praktisk. Förutom intressanta och givande lektioner får du genom eget fördjupningsarbete, fältarbete och laborationer själv undersöka olika frågeställningar. Våra klassrum har både teknisk och laborativ utrustning av hög kvalitet. 

Vi är måna om att du ska få en god förståelse, bland annat genom egna upplevelser. Vi gör utflykter, resor och studiebesök. (Bland annat åker vi iväg och övernattar på en skärgårdsö). Den breda allmänbildning som programmet erbjuder ger goda förutsättningar för dina fortsatta studier vid högskola eller universitet.

På naturvetenskapsprogrammet är studietakten hög och du måste vara beredd att lägga tid på dina studier. Inriktningen innehåller matematik 1-4 där du även har möjlighet att läsa matematik 5 och matematik specialisering. Du kan också välja naturvetenskaplig specialisering. Dessa kurser gör dig extra väl förberedd för studier högre studier.

I kursen fysik 2 brukar vi åka i väg till Gröna Lund för att göra fysiklaborationer på åkattraktionerna, vilket upplevs som spännande, kul och lärorikt.

Du får också som elev på Rönninge gymnasium möjligheten att delta i Matte-SM.
Våra elever har chansen att göra sina gymnasiearbeten på Forskningsskolan på Stockholms universitet och i samarbete med KTH. Film om forskarskolan på SU. Vi skickar också regelbundet elever till andra sommarforskarskolor.

På Rönninge gymnasium erbjuder vi två inriktningar, naturvetenskap (NANAT) och naturvetenskap och samhälle (NANAS). 

Inriktningen naturvetenskap och samhälle (NANAS) ger dig kunskaper inom både naturvetenskap och samhällsvetenskap. Du fördjupar dig inom något av ämnena biologi, fysik eller kemi och läser även samhällskunskap och geografi. Inriktningen är tvärvetenskaplig och fokuserar på samspelet mellan natur, samhälle och teknik. 

Möjligheter efter gymnasiet

Du blir väl förberedd inför högskolestudier i naturvetenskap eller teknik, men naturvetenskapsprogrammet är så pass brett att du blir behörig till de flesta utbildningarna.

 

Exempel på yrken som tidigare NA-elever arbetar med idag

  • Läkare
  • Biolog
  • Civilingenjör
  • Högskoleingenjör
  • Lärare
  • Farmakolog
  • Arkitekt

 

Poängplan 24-25 – NANAT,NANAS Läs mer om naturvetenskapsprogrammet på Skolverket/utbildningsguiden.

Olivia Mentes berättar om varför du ska välja Naturvetenskapsprogrammet på Rönninge gymnasium.

Daniel Koch berättar om Naturvetenskapprogrammet på Rönninge gymnasium

Naturguidning är en mycket populär valbar kurs på Rönninge gymnasium, inte minst på NA-programmet. Det är en kurs i friluftsliv, där du förbereder och genomför en fjällvandring i svenska fjällen.

Vill du söka till Rönninge gymnasium? Då ska du göra en intresseanmälan här! 

Rönninge gymnasium
Sandbäcksvägen 10
144 62 Rönninge

gymnasiet@salem.se