TE TEKNIK

inriktning informations- och medieteknik

Vill du arbeta med programmering, webbutveckling, speldesign eller datorteknik ger utbildningen dig en bra grund för vidare studier. På denna breda studieförberedande inriktning får du arbeta i projektform och varva teoretiska ämnen med karaktärsämnen inom IT, webb och grafisk design.

Det du lär dig i Programmering 1, grafisk illustration samt medieproduktion (video, ljud, foto) har du stor nytta av i kurserna Webbutveckling 1 och 2. Du kan t ex få i uppgift att skapa en hemsida för ett företag eller producera grafik till ett spel. Vi använder oss av Adobe programmen Photoshop, Illustrator, Premiere, Soundbooth, osv. I kursen teknik 1 skapar vi föremål i CAD som skrivs ut på 3D skrivare. I datorteknik använder vi oss av Raspberry Pi, Arduino och virtuella miljöer.

Vi arbetar projektinriktat och lektionerna brukar vara 3 timmar långa, så att du hinner göra klart dina projekt. Du har möjlighet att påverka den sista kursfördjupning som klassen läser i åk3.
Är du intresserade av civilingenjörsutbildning får du behörighet genom att välja till Fysik 2 och Matematik 4 som dina 2 valbara kurser.

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN 1100 p

Mekatronik)

Gymnasiearbete 100 p

Individuellt val 200 p

Med reservation för vissa ändringar

ANSÖK TILL RÖNNINGE GYMNASIUM

• Klicka på ANSÖK HÄR som tar dig till gymnasieansökan.
  • Klicka på LOGGA IN Logga in med ditt användarnamn (personnummer ååmmdd-xxxx) och ditt lösenord som du har fått hemskickat.)
  • Klicka på MIN ANSÖKAN och följ instruktionerna på sidan.

Lycka till!