DET HÄR ÄR RÖNNINGE GYMNASIUM

Rönninge Gymnasium strävar efter att erbjuda en utbildning baserad på vetenskap där elevernas lärande och utveckling synliggörs, utvärderas och förbättras – allt för att eleverna under sin tid på Rönninge gymnasium skall nå sin fulla potential. Undervisningen som sker på Rönninge gymnasium är varierande och mycket stimulerande tack vare att majoriteten av våra ämnen läses i block, vilket innebär att lektionerna är längre, upp till tre timmar. Fördelen med detta är att elever och lärare hinner fullfölja arbetet. Eleverna får en bättre struktur och kontinuitet i sitt skolarbete och de upplever själva att det är skönt att ha färre ämnen per dag att fokusera på.

Rönninge gymnasium har mycket väl fungerande och stabila stödfunktioner inom administration, elevhälsa och studievägledning. Detta innebär att eleven har fördelen att snabbt få hjälp med skyndsamma ärenden gällande sitt mående och sin studiesituation. I varje ämneslärares arbetstid ingår det två timmar stöd i ämnet per vecka. Det finns stora resurser på vår skola både för elever som vill prestera högre och för dem som behöver mer tid. Rönninge gymnasium har också en specialpedagog samt en speciallärare som erbjuder eleverna extra riktat stöd. Dessutom så har alla elever tillgång till “studion” på tisdagar mellan klockan 13 och 16, där en utbildad lärare hjälper eleven med uppgifter. Om eleven själv väljer att stanna kvar i skolan för att arbeta efter skoltid står ett fullskaligt bibliotek med en utbildad bibliotekarie till elevens förfogande.

På Rönninge gymnasium serveras det hemlagad lunch varje dag och på lunchmenyn finns det mat som passar alla. Vår husmors främsta uppgift är att förse eleverna på Rönninge gymnasium med näringsrik och hälsosam kost för att eleverna ska kunna prestera under hela skoldagen. Rönninge gymnasium har också ett café där eleverna kan umgås över en fika med varandra eller tillsammans med personalen på skolan.

På Rönninge gymnasium så finns det i anslutande byggnad både en sporthall med gym samt tillgång till en fullskalig konstgräsplan där det inbjuds till både inne- och uteaktiviteter året runt. Skolans centrala läge, i närhet till Rönninge Centrum, gör att skolan är lätt att nå då Rönninge gymnasium endast är beläget tre minuters promenad från både busstation och pendeltågsstation

Välkommen med din ansökan!

ANSÖK TILL RÖNNINGE GYMNASIUM

• Klicka på ANSÖK HÄR som tar dig till gymnasieansökan.
  • Klicka på LOGGA IN Logga in med ditt användarnamn (personnummer ååmmdd-xxxx) och ditt lösenord som du har fått hemskickat.)
  • Klicka på MIN ANSÖKAN och följ instruktionerna på sidan.

Lycka till!