DET HÄR ÄR RÖNNINGE GYMNASIUM

Rönninge gymnasium är den lilla skolan med de stora möjligheterna. Vi strävar efter att ha en personlig atmosfär så att eleverna under sin tid hos oss skall nå sin fulla potential. Undervisningen som sker på Rönninge gymnasium är varierande och mycket stimulerande. Vi har c:a 320 elever och en hög lärartäthet där över 95% av lärarna är legitimerade.

Rönninge gymnasium har mycket väl fungerande och stabila stödfunktioner inom administration, elevhälsa och studievägledning. Detta innebär att eleven har fördelen att snabbt få hjälp med skyndsamma ärenden gällande sitt mående och sin studiesituation. I varje ämneslärares arbetstid ingår det två timmar stöd i ämnet per vecka. Det finns stora resurser på vår skola både för elever som vill prestera högre och för de som behöver mer tid. 

Alla elever tillgång till “Studion” (tisdagar kl 14-16:30), där lärare hjälper eleven med uppgifter. Om eleven själv väljer att stanna kvar i skolan för att arbeta efter skoltid står ett fullskaligt bibliotek med en utbildad bibliotekarie till elevens förfogande.

På Rönninge gymnasium serveras hemlagad lunch varje dag och på lunchmenyn finns det mat som passar alla. Vår kökschefs främsta uppgift är att förse eleverna med näringsrik och hälsosam kost så att de ska kunna prestera under hela skoldagen. Rönninge gymnasium har också ett café där eleverna kan umgås över en fika med varandra eller tillsammans med personalen på skolan. På lunchrasten håller vårt Aktivitetsrum öppet där elever och personal kan spela bordtennis, kortspel och olika sällskapsspel eller bara umgås.

I anslutande byggnad finns idrottshall med gym samt tillgång till en fullskalig konstgräsplan där det inbjuds till både inne- och uteaktiviteter året runt. Skolans centrala läge, nära till Rönninge centrum, gör att skolan är lätt att nå då Rönninge gymnasium endast är beläget tre minuters promenad från både busstation och pendeltågsstation.

Välkommen med din ansökan!

Se våra filmer på DIGITALT ÖPPET HUS !

SE MER BILDER FRÅN SKOLAN I VÅRT BILDGALLERI

Vill du söka till Rönninge gymnasium? Då ska du göra en intresseanmälan här! 

Rönninge gymnasium
Sandbäcksvägen 10
144 62 Rönninge

gymnasiet@salem.se