Välkommen till skolmatsalen!

Vi som jobbar i skolmatsalen vill att alla elever som går på Rönninge Gymnasium ska orka med att göra ett bra jobb i skolan. Därför behöver de äta en bra skollunch som är allsidig mat med ett salladsbord.

Maten är till 90% lagad  från grunden och består till ca 40% av ekologiska råvarorVarje dag serverar vi minst två varmrätter varav den ena är vegetarisk, och när det serveras soppa har vi oftast nybakt bröd. En dag i veckan är det fisk, en dag vegetarisk och på fredagar brukar vi försöka servera lite festligare mat.

Eleverna har möjlighet att påverka vilka rätter som vi lagar antingen via elevrådet eller via vår förslagslåda. Vi tar in alla förslag och tankar från eleverna, det vanligaste önskemålet är att de vill ha tacos eller hamburgare vilket vi serverar ibland.

Några av elevernas röster om vår mat:

  • ”Maten på RG är otroligt god, varje dag vi kommer till matsalen möts vi av världens snällaste och sötaste personal som alltid sätter ett leende på våra läppar!
  • ”Jättegod mat, trevlig personal, varierad mat, man ser fram emot lunchen :)”

Vi lyssnar alltid på elevernas önskemål även om vi inte alltid kan uppfylla dem.

Vi jobbar aktivt med att minska matsvinnet på skolan och om eleverna är duktiga och inte slänger för mycket mat, kan de ibland få efterrätt som belöning. Vår planering utgår från Salems kommuns kostpolicy som grundar sig på livsmedelverkets rekommendationer.

Rönninge gymnasium
Sandbäcksvägen 10
144 62 Rönninge

gymnasiet@salem.se